Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
5 kg vastaghúsú édes, nagyon sötét piros paprika, 1/2 kg csípőspaprika, 2 kg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, 2-4 szál zellerzöld, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál fűszerpaprika, 1-2 evőkanál só, 1 evőkanál cukor. |
Húsdarálóba rakom az édes paprikát, külön edénybe ledarálom a csípőspaprikát is. Elmosom a húsdarálót és átdarálom az apróra vágott zeller- és petrezselyem zöldjét. A zöld sűrítményt összekeverem az édes piros paprikával. Ledarálom a hagymákat és belekeverem az édes sűrítménybe és megsózom. A piros fűszerpaprikát azért teszem bele, hogy besűrítse. A paradicsomot paradicsomdarálóval darálom, hogy a magok ne kerüljenek a sűrítménybe. Kis margarinos dobozokba szedve fagyasztom. A csípős darálékból nem teszek minden dobozba, és amelyikbe teszek, azt megjelölöm, mert nem mindenki bírja a csípőset. Aki üvegbe akarja elrakni, az főzze fel, tegyen bele szalicilt, dunsztolja ki, és akkor több hely marad a fagyasztóban. A megadott mennyiségekből mintegy 3 liternyi gulyáskrémet kapunk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|