recept: Portelki gulyáskrém, Kifőzde
Portelki gulyáskrém
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 kg vastaghúsú édes, nagyon sötét piros paprika,
1/2 kg csípőspaprika,
2 kg paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy fej fokhagyma,
2-4 szál zellerzöld,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 evőkanál fűszerpaprika,
1-2 evőkanál só,
1 evőkanál cukor.




Húsdarálóba rakom az édes paprikát, külön edénybe ledarálom a csípőspaprikát is.
Elmosom a húsdarálót és átdarálom az apróra vágott zeller- és petrezselyem zöldjét. A zöld sűrítményt összekeverem az édes piros paprikával.
Ledarálom a hagymákat és belekeverem az édes sűrítménybe és megsózom. A piros fűszerpaprikát azért teszem bele, hogy besűrítse. A paradicsomot paradicsomdarálóval darálom, hogy a magok ne kerüljenek a sűrítménybe.
Kis margarinos dobozokba szedve fagyasztom. A csípős darálékból nem teszek minden dobozba, és amelyikbe teszek, azt megjelölöm, mert nem mindenki bírja a csípőset.
Aki üvegbe akarja elrakni, az főzze fel, tegyen bele szalicilt, dunsztolja ki, és akkor több hely marad a fagyasztóban.
A megadott mennyiségekből mintegy 3 liternyi gulyáskrémet kapunk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 paprikaolaj

Forrás: Zsuzsa Portelekről.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.08.12. Utoljára frissítve: 2009.08.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 22:17:15 - 2.47)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez